top of page
  • Oda Leth-Jøssing

Et sikkert vårtegn

Når biene kommer ut fra kubene sine kan vi være sikre på at nå er våren på vei. Krokusen står i full blomst, og gåsungene er så myke som aldri før.


Ellers er vi godt i gang med beskjæring av epletrærne, ute i siste liten som alltid her. Vi har også satt ned fem grunnstammer som skal podes nå i påska. Vi krysser fingrene for at vi har litt nybegynnerflaks, og får til iallefall et par trær.

Nå i påska lader vi opp til et år med mange prosjekter. Vi kommer nok til å oppdatere grundigere etter hvert for hvert enkelt prosjekt - men for å gi en liten introduksjon, så er årets prosjekter som følger:


- Pusse opp stabbur og snekkerstue. Her har vi fått støtte fra kulturminnefondet. Stor jubel! Det er hovedsakelig murer og bæring som trenger et løft, så byggene må opp av bakken og fikses fra undersiden.- Sette opp 800m gjerde til sau / for å holde rådyr borte fra vår fremtidige eplehage. Dan er godt i gang med dette prosjektet, men det skal festes mye staur i fjell, og det tar tid. Dersom du er hardbarka bonde så høres sikkert dette ut som et fjerteprosjekt, men for oss er det stort å spennende og pittelitt vanskelig.

- Slyngerommet vårt skal gjøres helt ferdig, med ordentlig sluse og alt som hører til. Det blir deilig når det er klart for bruk!

- Røykeri skal opp, så vi kan røyke laks. Nå henger villaksefisket i en svært tynn tråd, men vi klamrer oss fast så lenge vi kan. Så røykeri skal det bli - og da blir det røykelaks til folket! Iallefall i år.-Dersom vi får tid (haha), så skal vi ta ned en del sitkagran. Altså det er så mye sitkagran. Vi får se hvor langt vi kommer.


Til nesten alle prosjektene over har vi fått støtte fra "Utvalgte kulturlandskap i landbruket", mer spesifikt, "Austrått utvalgte kulturlandskap". Vi er så heldige å bo i et område som det satses på med tanke på biologisk mangfold, kulturlandskap, tradisjoner og det å ta vare på det vi har rundt oss. Dette er gull verdt for oss nyetablerte småbarnsforeldre - vi har mulighet til å få gjort litt mer enn det vi hadde kunnet uten denne støtten.


Dan har stått på hver dag i påska så langt, og har kommet superlangt på prosjekt slyngerom. Røykeriet har også kommet på plass - samt at småbruket skal ryddes og vaskes i påska. Enn at det skal selges i løpet av våren! Det blir spennende og rart og enormt deilig å ha prosjekter bare på ett sted! Jeg gleder meg til påskeferie fra og med i dag, og håper at været blir bedre enn hva værmeldinga skal ha det til.


God påske!


Oda
18 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page