top of page
  • odavollan

Poding av epletrær

Vi holder på med å prøve å sette i stand den gamle frukthagen vår for å ta vare på de gamle epletrærne. Vi har tatt podekvister fra trær som ikke lenger bærer frukt for å se om vi kan få laget nye av samme type. Eplehagen ble plantet på 50-tallet, så hvilke sorter det er, kan ikke ukvalifiserte meg si noe om - iallefall ikke når det ikke er epler på trærne.Dette har vi aldri gjort før, så det får vi sikkert til! Grunnstammene er satt i potter, podekvistene kuttet og teipet på plass, og nå er det bare å vente i spenning på om det går som vi håper. Trærne står fortsatt i drivhuset og akkurat det håper vi at er riktig taktikk. Tiden vil vise.


Eplehagen har vært vår inspirasjon i arbeidet om å planlegge et eplefelt nedenfor gården. Oldefar var gartner, og anla frukt- og bærhagen da han og oldemor tok over gården. Fortsatt er det epler, plommer, rips, stikkelsbær, solbær og bringebær der, og den er så nydelig gammel og skeiv. Vi håper at vi kan redde de sortene som holder på å dø, slik at vi får tatt vare på det opprinnelige mangfoldet i hagen. Om vi klarer å ta vare på denne hagen, kommer det til å være hjertet på Fruktgården i lang tid framover. Det å ta med seg et pledd og lunsjkurven ned hit om sommeren er intet annet enn toppen av lykke.

Når jeg ser på bildene fra i fjor sommer, så kiler det i magen av glede med tanke på det som venter av sommer, nyslått gress og epleblomster. Vi må gjøre alt vi kan for å ta vare på denne skatten.


Oda

45 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page